Paini cu ciocolata

de Ligia Bxl in Dulciuri, 31 Mai 2014 | 5083 vizualizari

 

De ce paini cu ciocolata?Ptr ca aici in Belgia si in Franta au denumirea de" Pains au chocolat",se gasesc pe la toate boulangeriile si nu numai,iar acestea se servesc la mic dejun cu o cafea,un ceai de menta,lapte etc.Normal in parti au doua bare de ciocolata eu am pus doar una :)

 

INGREDIENTE

  • cateva bare de ciocolata
  • 1 ou batut ptr uns
  • Ptr coca:
  • 1 kg faina
  • 1 lingura sare
  • 150 zahar
  • 450 unt moale
  • 2 linguri de drojdie
  • 1 pahar mic cu apa calduta
  • 1/2 pahar de lapte cald
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paini cu ciocolata:

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea,apoi in centru se adauga,150 gr din untul moale la temperatura camerei si drojdia desfacuta in apa calda,se adauga laptele putin cate putin si se framanta pana devine o coca nelipicioasa.

Se inveleste cu o folie alimentara si se da la rece 30 min.Dupa 30 de min.se scoate din frigider si se intinde cu sucitorul  pe un plan de lucru pudrat cu faina in forma rotunda iar in centrul acestuia se pune restul de unt moale,se pliaza in forma de dreptunghi,se  intinde iar cu sucitorul si se pliaza iar.Se introduce din nou la frigider cca 20 min.,se face aceeasi operatie inca de 2 ori si de fiecare data se introduce la rece ptr 20 min.

La final pe planul de lucru pudrat cu faina se intinde coca cu sucitorul,apoi se taie cateva fasii dreptunghiulare(14-10 cm)pe fiecare de pune o bara de ciocolata(se pot pune 2 unul intr-o parte ci al doilea in cealalta parte)se pliaza in 3 sau in 2 cum doriti.Se pun pe o foaie de copt intr-o tava,se ung cu ou batut apoi se lasa la crescut 2 ore.

Se coc la cuptorul incins la 180°c timp de 30 min.

Se servesc calde sau reci cu lapte,cafea,ceai etc.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paini cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert babka cu lamaie- prajitura traditionala poloneza